Πεζοπορία – Ορειβασία

Υπεύθυνος του κλάδου της πεζοπορίας είναι ο Αντώνης Καλογήρου με μεγάλο έργο στο χώρο του πεζοπορικού τουρισμού και το pezoporia.gr.

Δείτε περισσότερα »

Η πεζοπορία και οι συναφείς δραστηριότητες, η ορεινή πεζοπορία και η ορειβασία, είναι η πιο διαδεδομένη εναλλακτική δραστηριότητα καθώς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ο καθένας μπορεί να επιλέξει πεζοπορικές διαδρομές από μία ώρα μέχρι δέκα  ώρες ή και πολυήμερα trekking ανάλογα τις ικανότητες και τη διάθεση του.

Στην Ελλάδα η πεζοπορία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και μόνο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη. Σε αντίθεση με την Ελληνική πραγματικότητα, στη Δυτική Ευρώπη απ΄ όπου δεχόμαστε ένα μεγάλο μέρος των τουριστών εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με την πεζοπορία και τις συναφείς μορφές της. Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό πεδίο της δραστηριότητας της πεζοπορίας, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών τουλάχιστον εννέα μήνες το χρόνο και στις νότιες περιοχές της χώρας όλο το χρόνο, προσφέροντας τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στις σημερινές τουριστικά νεκρές εποχές.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της πεζοπορίας είναι η πολυήμερη παραμονή των επισκεπτών σε ένα τόπο και όχι απλά μία ημερήσια επίσκεψη τους.

 

Το AlterTourism αναλαμβάνει την ανάπτυξη δικτύων πεζοπορικών διαδρομών για λογαριασμό περιφερειών και δήμων, για ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων αλλά και για μεμονωμένα καταλύματα, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες, όπως:

  1. Μελέτη ανάπτυξη και κατασκευή δικτύου πεζοπορικών διαδρομών
  2. Έκδοση χαρτών, εντύπων και βιβλίων
  3. Προώθηση του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  4. Διοργάνωση εκδρομών για επίσκεψη της περιοχής του δικτύου μονοπατιών