Ορεινό τρέξιμο

Υπεύθυνος του κλάδου του ορεινού τρεξίματος είναι ο Λουκάς Πρατίλας, διοργανωτής του «Hercules Mountain Marathon» αλλά και υπεύθυνος διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινού Δρόμου (του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.). Ο ίδιος είναι αθλητής ορεινών υπερμαραθωνίων και έχει κάνει την 1η Ορεινή Διάσχιση της Ελλάδας  (1600χλμ).

Δείτε περισσότερα »

Το ορεινό τρέξιμο (trail running, mountain running), είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την επαφή με τη φύση και την έντονη σωματική άσκηση. Έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη τα τελευταία πενήντα ( 50 ) χρόνια και πρόσφατα εμφανίσθηκε στη χώρα μας. Προέκυψε από την ανάγκη, των κατοίκων των αστικών πόλεων, να αθληθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Ο «Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου» ήταν ο πρώτος ελληνικός αγώνας και διεξήχθη για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα. Αμέσως φάνηκε πως το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο και υπάρχει ανάγκη για περισσότερες διοργανώσεις. Στις μέρες μας διεξάγεται Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και πάρα πολλοί αγώνες σε όλα τα βουνά της χώρας που διοργανώνονται είτε από ιδιώτες είτε από ορειβατικούς συλλόγους. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και το πρωτάθλημα skyrunning (www.hsra.gr) αποτελούμενο από τέσσερις (4) αγώνες διεθνούς κύρους.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα αυτών των αγώνων (ιδιαίτερα των μαραθωνίων) είναι ότι μέσα σε μία αγωνιστική ημέρα οι αθλούμενοι γνωρίζουν μονοπάτια μεγάλου συνήθως μήκους. Έτσι έχουν τη δυνατότητα να τα επισκέπτονται σε ετήσια βάση είτε για προπονητικούς λόγους είτε για να πεζοπορήσουν στη φύση.`

 

Το AlterTourism αναλαμβάνει το σχεδιασμό και υλοποίηση ορεινών αγώνων τρεξίματος για λογαριασμό περιφερειών και δήμων αλλά και για ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες, όπως:

  1. Μελέτη του ανάγλυφου μιας περιοχή ώστε να σχεδιαστεί το κατάλληλο είδος αγώνα.
  2. Καθαρισμός και κατάλληλη σήμανση των μονοπατιών για αγωνιστική χρήση.
  3. Κατάλληλη προώθηση του αγώνα ώστε να εξασφαλισθεί η μεγάλη συμμετοχή αθλητών.
  4. Πλήρη γραμματειακή υποστήριξη με κάλυψη του αγώνα σε θέματα χρονομέτρησης, έκδοσης έγκυρων και έγκαιρων αποτελεσμάτων.