Νίκος Βαρδάκας

Μέλος δικτύου:


Νίκος Βαρδάκας

website: www.scubalife.gr

Ο Νίκος Βαρδάκας είναι ένας δύτης με πάθος για τη θάλασσα και την ανάδειξη της υποθαλάσσιας φυσικής και τεχνητής κληρονομίας. Καταδύεται από το 1999 και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως εκπαιδευτής από το 2002 διδάσκοντας για διάφορους οργανισμούς όπως ο CMAS, NAUI, IANTD και GUE.

Είναι πιστοποιημένος ως δύτης μικτών αερίων και εκπαιδευτής τεχνικής κατάδυσης και έχει καταγεγραμμένες στο ενεργητικό του περισσότερες από 2000 καταδύσεις.

Ως εκπαιδευτής διαθέτει απαράμιλλο πάθος για διδασκαλία και μετάδοση των γνώσεων και εμπειριών που έχει αποκομίσει από την πορεία του μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εξερευνητικά έργα ως δύτης όπως, ναυαγιοκαταδύσεις στην Ιταλία, στο Λίβανο, στην Αίγυπτο, στην Κύπρο, στην Αγγλία και την Ελλάδα. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σπηλαιοκαταδύσεις στη Florida των ΗΠΑ και την Πορτογαλία. Το πάθος του, ωστόσο, επικεντρώνεται στην εξερεύνηση ναυαγίων και υφάλων και μετάδοση της εμπειρίας αυτής στην εκπαίδευση που παρέχει.

Το 2010 δημιουργεί την καταδυτική κοινότητα GUE Greece ανάλογη των άλλων GUE κοινοτήτων στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, μέλη των οποίων είναι παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας εκπαιδευτές, κορυφαίοι επιστήμονες και εξερευνητές.

Η αγάπη του για την κατάδυση τον οδηγεί στο να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στη δημιουργία ενός δικτύου δυτών με κοινή καταδυτική αντίληψη, κοινούς στόχους και κοινά οράματα για την ανάδειξη και προστασία του υποβρύχιου περιβάλλοντος.