Διαθέσιμο το νέο βιβλίο “ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”

Ξεκίνησε η διάθεση του νέου βιβλίου των Κοκκώση Χάρη, Τσάρτα Πάρι και  Γκρίμπα Ελευθερίας με τίτλο “ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά “Τουρισμός & Αναψυχή” και μπορείτε να το παραγγείλετε από το website των Εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ.

Από το βιβλίο:

Ο τουρισμός αναπτύσσεται πλέον σε μια ποικιλία ειδικών μορφών, οι οποίες στοχεύουν να ικανοποιήσουν τις πολλαπλές και διαφοροποιημένες ανάγκες του ιδιαίτερα απαιτητικού και ενημερωμένου σύγχρονου τουρίστα-επισκέπτη, που αναζητεί στα ταξίδια του μεγαλύτερη επαφή με τη φύση, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία, δηλαδή, την «εμπειρία» του τόπου.

Οι ειδικές μορφές τουρισμού χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη ενός πρωταρχικού κινήτρου, που προσδιορίζει μια ομάδα προϊόντων αλλά και συνδυασμό αυτών. Τουρισμός στη φύση και την ύπαιθρο, πολιτιστικός και εκπαιδευτικός, επαγγελματικός, θαλάσσιος, υγείας, παραθεριστικός είναι οι βασικές μορφές που αναπτύσσονται ταχύτατα.

Ο τόμος παρουσιάζει τις εξελίξεις και τάσεις στον σύγχρονο τουρισμό, τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα χαρακτηριστικά τους, προσφέροντας ένα συστηματικό πλαίσιο αναφοράς για κάθε ειδική μορφή: τον ορισμό, την εξέλιξη, τους παράγοντες ανάπτυξης, τις τάσεις και προοπτικές, ανάλυση SWOT, παραδείγματα καλής πρακτικής και τη σχέση με τις άλλες ειδικές μορφές τουρισμού.

Στόχος του βιβλίου είναι να αποτελέσει ένα βασικό και χρηστικό εγχειρίδιο αναφοράς για τον ερευνητή, το δάσκαλο, το φοιτητή, τον επιχειρηματία αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο.
Ένα σύγγραμμα πολύτιμο για μια χώρα όπου ο τουρισμός είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης.

Ημ/νια: Τρίτη, 26 Απριλίου 2011
 Τα σχόλια είναι ανενεργά.